Ако „Продължаваме промяната“ поеме отговорност, че няма да разследва Бойко Борисов и още няколко човека от ГЕРБ, веднага ще имаме стабилно правителство. Относно ареста на Борисов Кирил Петков е имал някаква информация, за да го направи. Но има и нещо друго. Дори и да се намери нещо срещу Борисов, Иван Гешев не би задвижил дело срещу лидера на ГЕРБ. Каквато и информация да има за даден човек, ако прокуратурата не заведе дело, нещата се стопират. Такава бе ролята и на Цацаров преди Гешев. Никое качествено разследване на полицията не може да прескочи прокуратурата. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ проф. Николай Радулов, бивш главен секретар и експерт по сигурността.

Той обясни, че МВР се грижи да разкрива престъпления, но след това всичко е в ръцете на прокуратурата.

„Прокуратурата действа като „Мултигруп“ навремето през 90-те години. Фирмата заставаше на входа и на изхода на някое предприятие и обираше печалбата. Това прави сега и прокуратурата. Застанала е на входа и на изхода на правоохранителните органи, защо не и на ДАНС. Тя казва на кой да се заведе дело и на кой не. Завеждат се дела за дребни неща, не се завеждат за 68 милиона от Васил Божков, който твърди, че ги е дал на хора от обкръжението на Борисов. Не се завеждат дела за 54 млн. лева, които са предплатени за несъществуващи магистрали и т.н. Имаме отказ да се образува каквото и да е дело, което може да разобличи предната власт“, каза още Радулов.

Според него в случая „Семерджиев“ става въпрос за една по-особена прослойка дилъри на дрога, които са на високо ниво.

„Дълго време Семерджиев се е ползвал с протекции. Не може дребен полицай да покрива дребен дилър, ако началникът му не знае. И така по йерархията. Явно МВР отдолу до горе е просмукано от корупция. Явно по-горният покрива колегата под него и така години наред“, обясни Радулов.

Той припомни и случай в София преди години, когато бе открито голямо количество дрога в „Студентски град“.

„При рутинна проверка на пътя в колата на водач бяха открити 40 кг дрога. После в общежитието още 320 килограма. После бяха арестувани двама служители от ГДБОП. Месеци разделяха случая с дрогата от ареста. След това имахме сериозен проблем, свързан с ковид, защото хората си останаха вкъщи. Това пък разви безконтактното доставяне на дрога“, добави Радулов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F6069117956439718%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени