"Защо зацикли изборът на председател на Народното събрание? Защото такова е качеството на парламентаристите, които не могат да намерят общ език. Политическите кризи винаги съществуват в демократичните страни… Нашите политици не могат да надмогнат своето его и да погледнат извън тяснопартийните си интереси, което е големият проблем за България", заяви проф. Огнян Герджиков, юрист, политик, председател на 39-ото НС и бивш служебен премиер.

Той подчерта, че ръцете на парламента са вързани без председател.

"Народното събрание не би могло да функционира без председател. Нашите народни представители са длъжни да намерят изход от положението, иначе ще изпаднем в неприятна криза", смята той.

Проф. Герджиков изрази надежда, че правителство ще бъде съставено, макар и с недълъг хоризонт: "Най-важното е да се намери формулата и да се състави правителство. Очевидно е, че ще бъдат минимум три политически сили", каза той, цитиран от БНР.

По думите му популистките напъни за промени в Конституцията или във формата на управление трябва да спрат.

"Ние сме световни шампиони по промени на закона. Съвършен закон няма. Животът е по-сложен от правото. И най-съвършената правна система не е в състояние да обхване цялото многообразие на живота, защото то е безкрайно", допълни той.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени