Кметът на Москва – Сергей Собянин разкри повече за плановете на Москвич по време на форума “Сделано в Росии“, който се проведе през изминалите дни. Там той разкри малко повече информация за плановете на компанията, както и това кога да очакваме началото на производството на новите Москвич-и.

„Надявам се с помощта на Министерството на промишлеността, заводът на Москвич да започне да работи отново през декември.“, това бяха думите на кмета на Москва с което потвърди по-ранните слухове за това, че фабриката ще отвори врати до края на годината.

По-рано тази година стана ясно и това, че заводът ще се опита да произведе първите 600 автомобила до края на годината, като една трета от тях ще бъдат на ток. През октомври започна и приема на документи за отваряне на представителство и дилърска мрежа на марката.

Все още не е ясно какви автомобили точно ще бъдат произвеждани под наименованието Москвич, макар повечето слухове да сочат към китайската компания JAC. От компанията официално не разкриват точна информация, но кметът на Москва заяви, че това ще са най-модерните модели.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени