Неиздавани произведения на именития джаз пианист и композитор Милчо Левиев, който ни напусна преди три години, ще бъдат представени пред публика на концерт от платформата "Камерна сцена Пловдив". В събитието ще участват известни изпълнители от България и Гърция – страната, в която Милчо Левиев живееше през последните си години. Отличава се присъствието на Антони Дончев – пиано, и Лакис Тзимкас – контрабас.

Инициативата за концерта идва от страна на госта от Гърция, който е запазил вдъхновение и спомени от многобройните си срещи с Милчо Левиев в родния си град Солун. Специално на българския джазмен той посвещава част от своето творчество, събрано в албума "Conversation from the past". Той съдържа произведения за контрабас и пиано, като много от тях кореспондират с творчеството на Милчо Левиев.

Произведенията ще прозвучат за пръв път, изпълнени пред българска публика на 23 октомври в едно от новите културни пространства на Пловдив Culture Hotspot Milcho Leviev – Къща "Иван Черноземски" в Стария град, съобщава БНР.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени