За нас бе изненада подкрепата на БСП за Рашидов и ни разочарова. Ще следим дали не започва да се сформира задругата на хартиената бюлетина в този парламент. Може да отложим усвояването на 724 млн. евро по Плана за възстановяване, ако не приемем нужните закони. Това коментира за "Офанзива" Венеция Ангова, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме промяната", предаде NOVA.

По думите ѝ сагата с неуспеха на избор на председател на НС има три основни знака. "Израз на политическа немощ да се лансира Росен Желязков като председател на НС, липса на план от страна ГЕРБ и препъване в Конституцията и необходимостта от 121 депутати за избори на председател. Публичните дискусии, които обявихме, са новаторски подход, показващ желание за промяна в системата", заяви тя. И допълни, че Нинова е реагирала емоционално и зряло на това решение на ПП и може би се дължи на невъзможността ПП да ги поканят на трибунката.

Според нея вчера сформираното мнозинство не е издържало теста срещу опозицията. "Как имаме независим председателстващ Народното събрание, който прилага различни правила за различните парламентарни групи? Не бива да слагаме фиктивна роля на председателя на НС. Трябва да е изпълнена със съдържание. Гласувахме за Вигенин на едно от гласуванията, а ДБ заявиха, че биха издигнали кандидат, ако са сигурни, че ще има мнозинство. Ротационно председателство на НС не е заложено конституционно, това значи, че Желязков в един момент трябва да се откаже от председателството на добра воля и да го отстъпи на Минчев. Ако БСП не подкрепят мандат на ГЕРБ, ще ги поканим за разговори", подчерта Ангова. И уточни, че ПП е против хартиената бюлетина. "Няма да приемем бюджета, предложен от служебното правителство. Те предлагат бюджет, близък до този на ГЕРБ, с много голям дефицит, за да не се търсят пари за хората", смята тя.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени