Доверието на гражданите към парламента е изключително сринато. Това видно и от ниската избирателна активност. Това каза в студиото на „Здравей, България” Петър Петров от „Възраждане”.

„Трябва да променим това, включително като изберем председател, който да направи всичко възможно да възстанови пряката връзка между парламента и обществото. Трябва да издигнем кандидатура, на която всички парламентарни групи да гласуват доверие”, каза той.

На въпрос защо „Възраждане” са сменили кандидата за председател на парламента, Петров заяви следното:

„На първо място виждаме динамиката в тези два дни. Искаме да предложим не толкова ярка политическа фигура и не е част от ръководството на партията. Фигура, която би могла да обедини повече парламентарни групи. До момента има внесени 24 законопроекта, трябва да ги разгледаме. Може да издигнем и друга кандидатура. „Възраждане” никога няма да излезе от зала”.

Според него, ако парламентът заработи, вероятно това ще е за около 2 месеца.

„За този период може да се сформират постоянни комисии, които да излязат с доклади на съответните законопроекти, включително и проектобюджета. Не искаме да саботираме парите на държавата. Все пак сме избрани от 250 000 души, за да свършим нещо в това НС. Когато отидем на избори около 15 март, тогава да можем да увеличим своя резултат и да вървим към самостоятелно управление”, заключи депутатът.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени