Дали не превръщаме БСП в инструмент за решаването на лична вражда… Постоянното говорене срещу президента отблъсква левите хора. Вижте, Румен Радев няма да се явява на избори. Говоренето за него – добро или лошо, не е добре за кампанията. Къде са посланията на БСП? Това коментира пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Петър Витанов, евродепутат от левицата.

Той смята, че немалко е било направено от министрите на БСП, които бяха в управлението. „Министрите ни седяха добре в кабинета. Свършиха добра работа и това се признава“, каза Витанов.

„Думите срещу Радев няма да ни донесат нищо полезно. Не може да се говори за БСП в каква коалиция ще влезе. Ролята на БСП не е просто да участва в избори. БСП трябва да отива на избори или с идеята да управлява, или да е опозиция. БСП трябва значително да си промени в кампанията, да си промени фокуса. Ние сме леви хора, социални и трябва да се борим за компенсиране на доходи, за намаляване на социално неравенство. Стига толкова фокусът ни да е върху Радев“, добави Витанов.

Според него БСП не е постъпила много правилно, когато ставаше въпрос дали доставяме оръжие в Украйна.

„Или спираме работата на военно-промишления ни комплекс, или казваме, че продаваме оръжие. Когато доставяме оръжие в конфликтни зони и на 80 км. от границата, това какво е. Който си плаща, получава. Някак това остана като горчивина, че БСП не каза истината докрай“, добави евродепутатът.

Петър Витанов отново каза, че не смята, че Румен Радев има конфликт със социалистите.

„Президентът произтича от левите среди. Той е демонстрирал леви симпатии. Сега в служебния кабинет е Крум Зарков – един от най-харесваните хора в партията. Явор Гечев – абсолютен експерт. Весела Лечева – доказала се в спорта. Това са емблеми на БСП. Радев демонстрира симпатия, не виждам да има отношение към редовия социалист“, коментира още той.

Попитан как вижда позиционирането на „Продължаваме промяната“ в Европейския парламент, Витанов обяви, че към момента те нямат представители там.

„Могат да имат най-рано след 2 години. С европейските институции всяко едно управление трябва да работи добре. Кирил Петков бе разглеждан като човека, който в екип може демонтира едно 12-годишно управление. Съдействахме му“, завърши Витанов.

Вижте целия разговор във ВИДЕОТО.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F394875916108039%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени