BMW M3 CS дебютира по-рано днес в пълния си блясък, за да ни разкрие промените, които най-висшите инженери на BMW M са направили спрямо стандартния седан. Макар визията да ни е вече позната, то под обвивката ѝ има промени, които могат да ви изненадат и то доста приятно. Седанът ще бъде произведен в лимитирана серия, която от BMW не разкриват в цифри.

M3 CS се предлага единствено с автоматична трансмисия със задвижване на четирите колела xDriveс опцията за превключване към задно предаване. Познатият 3.0-литров двигател вече генерира 550 конски сили, макар да запазва максималния въртящ момент на М3 Competition xDrive от 650 нютон метра. Повишението от 40 конски сили не е единственият плюс на колата.

Тя е подложена на диета и е „свалила“ 34 килограма от теглото си. Карбонови влакна са използвани за направата на тавана, предния капак, предния сплитер, въздуховодите, капачките на огледалата, задния дифузьор и спойлера върху багажника. В интериора също е използван лекия материал за направата на перата за смяна на скоростите, централната конзола и елементи по таблото.

Диетата включва още и предни седалки тип „корито“ с карбонова обвивка, както и липсата на контроли за климатика и въздуховоди в задната част. За разлика от М5 CS тук задните седалки са стандартни, а не две отделни кресла. Опционално може да поръчате няколко цвята за екстериора, както и различни цветови комбинации за интериора с означения М3 CS на всевъзможни места. Срещу доплащане колата може да бъде оборудвана и с карбо-керамични спирачки, а стандартно получавате ковани джанти в размер от 19 цола отпред и 20 цола отзад.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени