42-годишен американски турист се опита да пренесе жив алигатор албинос от Германия в Сингапур, съобщи „Дейли Мейл“, предаде БГНЕС.

Служителите по сигурността на германското летище открили влечугото в куфар, когато го видели на скенера. Багажът бе предаден на митничарите, те отворили куфара и видели бял алигатор, увит в специална опаковка с малък отвор за дишане. Пристигналият на помощ ветеринар освободил влечугото и му оказал първа помощ. По-късно алигаторът бе отведен в резерват за влечуги в Мюнхен.

Арестуван е американски турист, опитал да прекара животното през границата. Срещу него е образувано наказателно дело, което ще бъде разгледано от Мюнхенското митническо бюро за разследване. Според германските медии човек може да продаде алигатор в Азия за 75 000 евро.

По-рано беше съобщено, че турист от Нова Зеландия е пренесъл контрабандно севернокорейска банкнота през границата, като я е скрил в чорап. Мъжът сподели тази история с интернет потребителите и, противно на очакванията му, мнозина реагираха негативно на нея.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени