Обединените арабски емирства (ОАЕ) участваха в международна конференция на високо равнище в столицата на Таджикистан – Душанбе, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ.

На конференцията присъства президентът на Таджикистан, Емомали Рахмон. Тема на проявата бе „Международна и регионална гранична сигурност и сътрудничество за управление за борба с тероризма и предотвратяване на движението на терористи“.

Ръководител на емирската делегация беше Салим Мохамед аз Зааби, директор на отдел „Международно сътрудничество в областта на сигурността“ към министерството на външните работи и международното сътрудничество.

Конференцията, която събра на едно място заместник-генералния секретар на ООН и много външни министри, имаше за цел да спомогне за укрепването не само на регионалното и международно сътрудничество, но и на партньорствата между държавите.

Аз Зааби произнесе реч по време на събитието и каза, че ОАЕ подкрепя международните усилия в това отношение. Той също така изтъкна усилията на страната за борба с тероризма и призова за засилване на международната координация чрез разработване на съвместни механизми и планове за действие. Той подчерта значението на укрепването на сигурността и управлението на границите.

Източник: БТА

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени