Арсенал и Нюкасъл Юнайтед не успяха да си отбележат гол в последния кръг от полусезона във Висшата лига, като така се затвърди мнението най-вече за „свраките“, че са отбор, който е готов да надскочи себе си тази година.

Срещата бе изключително двуостра, но така и никой не намери головото си докосване, за да разпечата една от двете врати.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The points are shared at Emirates Stadium. <a href="https://t.co/nTco7asRu2">pic.twitter.com/nTco7asRu2</a></p>&mdash; Arsenal (@Arsenal) <a href="https://twitter.com/Arsenal/status/1610390533398204416?ref_src=twsrc%5Etfw">January 3, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Към края на срещата и нервите започнаха да вземат превес най-вече в лагера на домакините, защото там имаха претенции за дузпа в последната секунда на добавеното време, но Анди Мадли и колегите му на ВАР бяха категорични, че играта с ръка на Фабиан Шер не отговаря на представите за нарушение в наказателното поле в съвременния английски футбол.

„Артилеристите“ не успяха да увеличат аванса си на върха пред Манчестър Сити и тимът вече има 8 точки аванс, но и мач повече от „гражданите“.

Нюкасъл пък си остава все така в топ 4 и предпоставките са налице за един много силен втори полусезон.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">A point on the road. 👊<a href="https://twitter.com/hashtag/ARSNEW?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ARSNEW</a> // <a href="https://twitter.com/hashtag/NUFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#NUFC</a> <a href="https://t.co/57U4yjnzcH">pic.twitter.com/57U4yjnzcH</a></p>&mdash; Newcastle United FC (@NUFC) <a href="https://twitter.com/NUFC/status/1610390488477233152?ref_src=twsrc%5Etfw">January 3, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени