24 младежи са нанесли зверски побой над съученик в голямото междучасие в пловдивската професионална гимназия по автотранспорт. Пострадалото момче е изпаднало в безсъзнание и откарано в болница, пише Plovdiv24.bg.

Инцидентът тръгнал от класната стая на 8-б. Група младежи нахлули в помещението и започнали да се бъзикат с първокурсниците и да ги наричат "зайци". Битото момче им отговорило за защита, а "нашествениците" излезли от стаята.

По-късно, в голямото междучасие, се засекли на двора. Там тийнейджърът се опитал да се извинява за думите си, но започнали да го удрят с юмруци и ритници и го свалили на земята. Когато от носа му потекла кръв, побоят бил спрян.

Директорът на училището още вчера е подал доклад за инцидента в РУО, а оттам са уведомили МОН. В рапорта се казва, че в резултат на сбиване едно момче е получило кръвотечение и му е оказана медицинска помощ, каза началникът на РУО Антоанета Пакова. Очаква се днес да се представи втори доклад.

По процедура директорът трябва да извърши разследване на случая и да предложи на педагогическия съвет какви санкции ще се наложат на побойниците.

За инцидента е уведомена и полицията. В Шесто РУ се извършва проверка във връзка със сбиването между ученици от пловдивска професионална гимназия.

По данни на родителите на 15-годишното момче, то няма сериозни наранявания, оказана му е медицинска помощ. Изяснява се самоличността на извършителите на побоя, както и причините и обстоятелствата за възникване на конфликта.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени