Ето как изглежда най-бруталният Gelendwagen, но в тоалет от 60-те години на миналия век. Всъщност G-класата на Mercedes-Benz отдавна е по-скоро символ на статус, отколкото изключително способен офроуд всъдеход. Но как щеше да изглежда, ако тази генерация беше влязла в производство през 1969 година. вместо през 1979-а?

За да отговори на този въпрос, Abimelec Design създаде класическата G-класа, която няма военни корени, а е проектирана като SUV за заможни потребители с акцент върху лукса. Резултатът е много интересен.

Цялостната форма на G-Klasse от 1969 година е подобна на днешната с квадратна форма, която отдавна се е превърнала във вечна. Предницата на класическия Gelendwagen обаче споделя много малко общо с настоящия модел и черпи вдъхновение от класическия Mercedes-Benz 600 Grosser с голяма предна хромирана решетка и четири фара с хромирани контури. Предната броня на също е хромирана.

Няколко други дизайнерски детайла пасват на колата от края на 60-те години, включително хромираните огледала и дръжките на вратите, а джантите са взети от Mercedes-Benz 280. И макар това да е само фантазия, би било добре да има поне един подобен ретро Gelendwagen в реалният свят!

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени