Не сме подходили по начин, който да поставя непреодолими пречки за съставяне на правителство с втория мандат. Подходихме максимално конструктивно. Това заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ заместник-председателят на парламента от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

"Още през декември миналата година анонсирахме кой ще е кандидатът за премиер. Дадохме достатъчно време на обществото и другите парламентарни групи да се запознаят с нашето предложение. При ГЕРБ не беше така – кандидатът им за премиер стана ясен едва когато отиде да вземе мандата от президента. Винаги сме канили всички парламентарни групи на разговори по приоритетите на евентуално управление", добави той.

Минчев припомни, че с този мандат "Продължаваме промяната" предлага програма от четири основни теми. И ги изброи: развитие на конкурентна и иновативна икономика, върховенство на закона и гарантиране на националната сигурност, преодоляване на социалните неравенства, достъп до качествено образование и здравеопазване и осигуряване на енергийната независимост на България.

В крайна сметка това, което от ПП ще предложат за гласуване няма да е проект на решение а декларация, стана ясно от думите на Никола Минчев. Ако тя не получи подкрепа в парламента, "Продължаваме промяната" няма да предлага проектосъстав на кабинет и ще върне мандата неизпълнен. "Трябва да се обединим около политиките, целите и принципите. Едва тогава може да се говори за персонален състав на Министерски съвет. Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството", заяви още заместник-председателят на парламента.

"Искаме да управляваме страната, но не на всяка цена, не сме готови на безпринципни компромиси", подчерта още Никола Минчев.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени