Правителството на ПП падна, защото бе на всяка цена. Все едно, ако го няма, ще свърши светът. Е, светът не свърши. Същото беше и след като падна ГЕРБ. Пак не свърши светът, напротив – стана по-хубав. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ адвокат Николай Хаджигенов от „Ние идваме“.

„Разделителните линии са факт. Но аз от много време твърдя, че мястото на идеологиите е в музея. Вариантите са различни. Искаме ли да стоим в клетка и да ни хранят с банани, или искаме да сме свободни европейски граждани. Наясно сме, че „Газпром“ е оръжие. Ние искаме ли да захранваме Путин… Ясно е, че той ще започне да убива и други, ако не го спрем. И не е само „Газпром“. Това е и „Лукойл“, това е петролът. Тук не говорим за идеология. Това е правилно и неправилно“, каза Хаджигенов.

Попитан какво се случи и как се развиха нещата за него, след като свършиха протестите, той каза, че целта им е била да се държат всички заедно.

"Отделните политически парчета, които се мяркаха на протестите, ги видяхме, но хората им бяха там. Голямата битка бе да успеем да ги задържим там, за да не се разделят. Като свършиха протестите, всички се прибраха по ъглите. Към онзи момент най-много грабна от недоволството Слави Трифонов, а той нямаше нищо общо с протеста. Слави награби най-голямото парче и си го натъпка в устата, а сега видяхме, че се задави с него. Да грабнеш нещо не означава, че можеш да го управляваш, че можеш да го използваш правилно. Какво предлага ИТН. Референдум с пълни глупости. Сега със Стефан Янев е същото. Какво предлага той…“, попита юристът.

За разрива между ПП и Радев Хаджигенов обяви, че това е довело до разочарование от ПП.
„Това е сбъркан модел на правителство, защото бе на всяка цена. Голямата им капитална грешка бе, че всичко се случва в правителството. Добре де, но това е моделът Борисов. ПП привлякоха емоционални гласове, но сега няма да е същото. Падна правителство заради липсата на адекватни резултати. Направиха и добри неща. Изгониха 70 руснаци, но оставиха Митрофанова. Да се опълчиш на президента е лесно, защото президентът няма реална власт“, каза още адвокатът.

Според него реалната власт в държавата е местната власт, а там не се е променило нищо.

„ПП ръчнаха на места и какво излезе от Капитан Андреево – милиони си текат.
Без успех на месните избори няма да се промени реалната власт на ГЕРБ и носенето на чували с пари няма да спре. ГЕРБ и Борисов са рак, обхванал цялото тяло, и трябва да ги трепем клетка по клетка“, завърши Хаджигенов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F438860248033041%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени