Не очаквам да има работещ парламент след изборите на 2 октомври. Има големи разделителни линии между партиите. Българската политическа среда остава корупционно токсична. Без да се мине през чистилище, няма как да се случи нещо. ПП казват, че няма как да има коалиция с ГЕРБ. Не знам какво трябва да стане, за да се промени това. Неработеща прокуратура, неработещ ДАНС, неработеща КПКОНПИ – ето това стои в основата на корупцията. Предишното правителство изкара само няколко месеца. Всичко ще зависи от конкретната математика, но не очаквам да има кабинет. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Николай Стайков, журналист от Антикорупционния фонд.

Попитан за фалита на КТБ, защото той е добре запознат с казуса, Стайков каза, че продължава да бъде неизяснена истината.

„Много пъти съм призовавал Цветан Василев да си разкаже истината. Там са замесени „Булгартабак“, „Южен поток“ и т.н. Обикновено говорят хора, които няма какво да губят. Очевидно още не е такъв случаят с Цветан Василев“, добави Стайков.

Той добави, че в материалите за КТБ има много данни за Александър Бабаков. „Каква е връзката между шефа на КТБ и консорциум за строителство? Няма отговор. Бабаков посещава собственика на банката. Става въпрос за същия Бабаков, през когото минава финансирането на партията на Льо пен във Франция. Има данни за 300 млн. евро, предназначени за влияние върху политически имена. Минаха 8 години от затварянето на банката. Отиваме към изтичане на давност. Въпросите остават, натрупват се“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F500716281522863%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени