Световната шампионка по вдигане на тежести от Хюстън 2015 Боянка Костова е в Сливенския затвор, разкри “Мач Телеграф”. Бившата ни националка, която от 2012 година се състезава за Азербайджан, е осъдена за разпространение на наркотици.

Както е известно, Боянка стана европейска шампионка в Москва 2021, но няколко месеца по-късно титлата ѝ бе отнета заради положителна допинг проба и тя бе наказана за 8 години, защото това е второ подобно провинение за нея.

След това започват и проблемите за Боянка, които в крайна сметка я вкарват зад решетките. Тя попада в лоша среда и въпреки опитите на треньора ѝ в Асеновград Лъчезар Кишкилов да я предпази, Костова се забърква с разпространение на наркотици.

“След като ѝ отнеха титлата, тя изпадна в депресия. Тя няма друга професия и нямаше какво да работи. Забърка се с неподходящите хора и попадна в лоша среда. Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, но беше късно. Казвах ѝ, че има и друг начин да изкарва пари. Не се получи. Хванаха я да продава дрога пред блока. Идваше ми да отида да измета от земята всичките тези, които уж ѝ се пишеха приятели, а я забъркаха в това”, разказа Кишкилов.

Той сподели и за тежките моменти, които е преживяла Боянка зад решетките.

“Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три жени бяха в една килия. Много тежко ѝ беше. Едната беше убийца, другата измамничка… Не знам как издържа, беше паднала духом, но се справи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея. Прокуратурата искаше 3 години затвор, но аз направих ѝ невъзможното, за да не стане това. Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор, че ще се запише да учи в НСА, че изобщо ще се социализира и ще тръгне по правилния път. Така че присъдата ѝ е по-малка и ще излезе от затвора другия месец”, разкри Кишкилов, който е бивш помощник на Пламен Аспарухов в националния отбор и който е създал цяла плеяда от големи шампиони в щангите.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени