"Продължаваме промяната" поставихме на масата националните приоритети, дръпнахме назад тяснопартийните интереси и тяснопартийното его, каза в "Денят започва" депутатът от ПГ на ПП Настимир Ананиев по повод предложената декларация с приоритети на ПП, които вчера получиха втори мандат за съставяне на правителство.

Ананиев заяви, че това, което предлагат в декларацията е дневният ред на българското общество – това искат българските граждани и бизнес.

Смята обаче, че Бойко Борисов и ГЕРБ искат да се отива на избори.

"Моето усещане е, че Бойко Борисов иска да отива на избори. Той не желае да има редовно правителство. Той си прокара промените в Изборното законодателство. Едно предложение на БСП за връщане на хартиената бюлетина се оказа 40 параграфа, внесени от ГЕРБ за убиването на машините. Ще имаме изцяло хартиеното гласуване и това е начинът за завръщане обратно чрез манипулации на изборния вот на ГЕРБ и цялата хартиена коалиция", каза Ананиев.

Заяви, че за ПП има други приоритети, като например върховенство на правото и законността. Каза, че например няма нито една магистрала, която да е построена законно и да е безопасна.

"Аз не искам да има надрусани бабаити, които да газят хората по пътищата, а след това полицаи да им носят стълба, за да си влязат в къщи. Не искам конгресмен от Америка да ми казва, че главният прокурор Иван Гешев е заплаха за риска на Европа и НАТО. Хората трябва да избират. Имаме две Българии, от които трябва да избират и къде да живеят – дали в тази на промяната, или в тази на триадата – имаме Борисов, Пеевски и Гешев ", каза Ананиев.

Другото в декларацията на ПП е борбата с неравенствата, каза той.

"Искаме минималната работна заплата да е 50% от средната. В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение", каза той.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени