Повече от половината британци биха били недоволни, ако Борис Джонсън отново стане министър-председател, докато слабо мнозинство от избирателите на консерваторите казаха, че биха искали да го видят отново на поста, според проучване на YouGov, цитирано от "Файненшъл таймс".

Анкета на YouGov ред 3429 пълнолетни жители на Обединеното кралство показва, че 52% не биха били доволни да видят Джонсън отново начело на Консервативната партия и респективно начело на държавата. В същото време 27% са посочили, че биха одобрили завръщането му, като 56% от анкетираните, които са гласували за консерваторите през 2019 г., са заявили, че биха били доволни от един такъв резултат, предаде БНР.

Цели 71% от анкетираните смятат, че Борис Джонсън съзнателно е излъгал за нарушаване на правилата за Covid-19, твърдения, които предизвикаха противоречия и в крайна сметка го накараха да подаде оставка като министър-председател през юли. Половината от анкетираните консервативни гласоподаватели през 2019 г. казаха, че той умишлено е излъгал, докато 94% от гласувалите за лейбъристите през 2019 г. се съгласиха с това.

Гласоподавателите също така са разделени по въпроса как трябва да бъде избран следващият лидер на консерваторите. Консервативните депутати трябва да гласуват, докато остане един човек, според 37 на сто от анкетираните, докато 27 на сто биха предпочели да стеснят полето за избор до двама и да се гласуват между тези две кандидатури. Останалите анкетирани нямат мнение по този въпрос, посочва YouGov.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени