Доставките на оръжия от НАТО за Украйна и военната подкрепа за Киев доближават Алианса до опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия. За това предупреди на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Страните от НАТО, изглежда, се надпреварват помежду си в доставянето на оръжия и боеприпаси на режима в Киев, предоставянето на разузнаване, обучение на персонал и даване на инструкции как да се водят бойни действия, като по този начин се доближават все повече до опасната линия на пряк въоръжен сблъсък с Русия", подчерта тя.

Захарова обърна внимание на факта, че военната подкрепа на Запада за Украйна по последни данни вече е достигнала 42,3 милиарда долара, от които 28,3 милиарда са предоставени от САЩ.

"Вие (страните от НАТО) не сте просто съучастници в престъпленията, извършвани от киевския режим, вие сте именно тези, които редовно споменавате в своите декларации и изявления. Вие сте спонсори на терористични дейности, които се извършват под егидата на режима в Киев и с прякото участие на НАТО – както като ръководен от САЩ съюз, така и като негови отделни членове", категорична бе тя.

По нейни думи Алиансът не се фокусира върху деескалацията на конфликта в Европа. Захарова посочи, че натовските учения за възпиране намаляват стабилността на целия континент.

Източник: ТАСС

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени