Не мога да се съглася, че заради критиките на президента към партиите сме в политическа криза. Радев просто се възползва от лошото състояние на политическата система, а тя е такава заради политическите лидери, които имаме. Какво се случва сега. ПП и ДБ – едните мълчат на публичната покана да има обединение, другите пък ги канят публично, все едно някой кани любимата си на стадиона, за да ѝ предложи брак. Това е унизително и е шоу, с което се цели едната страна да принуди другата да отговори. Да, ПП са в силната позиция, защото реално показаха, че могат да упражняват власт. Христо Иванов и „Демократична България“ пък показват, че искат да имат една бутикова група от 15-20 човека, които да говорят умно и красиво, но не желаят и ги е страх да упражняват власт. Най-хубаво е на завет и да даваш съвети. Това обяви в студио ФАКТИ пред Лили Маринкова адвокат Методи Лалов, който е независим общински съветник.

„Когато говориш верни неща, както го прави често Христо Иванов, както и когато не постъпваш вярно, както също прави Христо Иванов, няма как да се получава нещо различно от това да имаш малка партия, която сега трепери дали ще влезе в парламента. За това те искат да се хванат за ПП, която показа поне кураж. 1000 грешки, 1000 критики, но показаха кураж“, коментира Лалов.

Той попита и къде се вижда някаква принципна основа между ДБ и ПП.

"И едните и другите хвалеха президента в един момент. А вижте го сега какво прави държавният глава. И двете партии се събраха с БСП, която шантажираше през цялото време това управление и го спъваше. БСП само отлагаше този предизвестен край. ПП и ДБ наистина ли пак ще бъдат в коалиция с БСП? Тази партия, която афишира и се гордее с миналото си на наследник на комунистическата партия и брои конгресите си. Изборите ще спечели този, който даде ясна заявка, че иска и може да управлява сам. Този, който покаже листа с лица, които, сами по себе си, са адекватни управленци“, добави Лалов.

Според него лидерите са проблемът на нашата демократична общност.
„Могат да покажа промяна, могат да покажат, че няма да са в две листи начело, за да са сигурни, че ще влязат в парламента. Има как да се направи така, че да се чуе мнението на местните организации и да се даде превес на местните организации. Защо пращате Тафров в Русе, след като е нормално той да е в София? Защо се натрапва Антоанета Цонева в Пазарджик? Защо Стоян Михалев е във Варна? Какво е това… Какви са аргументите. Нека да обяснят на хората. Защо слагате Атанас Атанасов, човек от миналото, в смесени райони, където е нормално да се даде място на местни хора, на мюсюлмани, примерно. Така ще се покаже, че ние не искаме само гласовете на мюсюлманите, а искаме приноса им, искаме управлението им“, добави юристът.

Целия разговор може да видите във ВИДЕОТО.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F627883805730595%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени