"Служебното правителство и Министерството на финансите създадоха излишно напрежение като заложиха огромен дефицит в Бюджет 2023, който казаха, че няма да внесат. Когато се създадат подобни очаквания, пазарите веднага реагират, лихвите скачат", коментира депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в студиото на "Денят ON AIR".
Той беше категоричен, че партията му подкрепа присъединяването ни към еврозоната. Поздрави и ГЕРБ, че "са стигнали до този извод". Депутатът допълни, че това е въпрос на политическо решение, което вече е взето.

"Ако България е близо до изпълнението на критериите, е възможно да бъдем приети дори и в кратки срокове", прогнозира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Като важно условие за икономическия ръст през 2023 г. той посочи запазването на данъците.
"България се очертава да продължи да расте икономически. Важен компонент е да не се увеличават данъците. От тук ще дойдат и по-добрите заплати в частния сектор", убеден е Мартин Димитров.

ДБ ще настоява в преговорите за Бюджет 2023 да се запази швейцарското правило – около 12% растеж на пенсиите от 1 юли, което, по думите му, ще бъде повече от инфлацията.
Димитров изрази надеждата си, че ще бъде съставено правителство.

"Ако тези хора, които избраха Вежди Рашидов, направят правителство, ще бъда леко уплашен. За втория мандат виждам по-голям потенциал. Има смисъл да подкрепиш едно управление, ако ще свърши работа. Нищо не се знае, длъжни сме да направим максимума. Потенциал за водене на разговори има", заяви народният представител.

Той коментира и позицията на президента Радев за предоставянето на военна помощ на Украйна.
"Тези, които искаме да помогнем агресорът да бъде отблъснат, ни наричат военнолюбци. А той – човек, който защитава подобни агресори, какъв е? Утре Русия ще нападне някой друг. Ако Украйна не отблъскваше агресора, Русия можеше да нападне всеки друг", каза Димитров.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени