Техническият директор на Милан Паоло Малдини призна след тежката загуба с 0:4 от Лацио, че тимът не се намира в най-добрата си форма, но беше категоричен, че ситуацията не е толкова отчайваща.

“Загубихме заслужено, допуснахме и поражение за Суперкупата, като за 3 мача получихме 11 гола. В същото време, ние сме сами на второто място, така че не мисля, че е голямо бедствие. Също така сме на осминафинал в Шампионската лига, което не постигнахме миналия сезон. Но трябва да преоткрием спокойствието. Доминирахме в мача с Рома и не заслужавахме да стигнем само до реми. В другите срещи не играхме добре и е ясно, че сме в труден момент. По отношение на техника, тактика и най-вече психическо ниво, това не е най-добрият ни период.

Дали все още имаме вяра в Пиоли? Надявах се да не получа този въпрос, но ще отговоря с “да”, защото заради това, което казах, и постигнатото, да бъда попитан това… Втори сме в класирането и нека си спомним, че преди 2 години, след 7-годишно отсъствие, ние си осигурихме участие в ШЛ. Спечелихме Скудетото заслужено през миналия сезон, а сега сме втори в първенството. С цялото ми уважение към критиките, които са заслужени, бих погледнал фактите. Ще преодолеем този спад по обичайния начин: с работа и задружно дърпане в една и съща посока. Вярвам, че фактите могат да ни помогнат да разберем настоящата ситуация. В момента отборът не играе добре и не е страхотен в психическо и физическо отношение, но все още е там.

Нормално е тимовете да искат да се подсилят, но ние ще останем верни на стратегическата ни идея от последните няколко години. Старите и новите собственици бяха ясни. Не очаквайте трансфери като на английските или на някои от италианските отбори. Ще продължим да следваме нашата идея. Нормално е всички да сме разочаровани, загубихме в два от турнирите, в които играем. Междувременно, ние сме втори в класирането. Наполи правят фантастичен сезон и ако спечелят още 50 точки никой не може да им отнеме Скудетото”, коментира Малдини след двубоя.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени