Бразилия потвърди статута си на фаворит в Група G на световното първенство по футбол в Катар, след като победи с 2:0 отбора на Сърбия с изключително силна игра, особено през второто полувреме.

Ришарлисон вкара и двата гола за „Селесао“ след почивката. Първият дойде след спасен удар на Винисиус Жуниор от Ваня Милинкович-Савич, но вторият без съмнение се превърна в един от претендентите за гол на турнира. Той овладя центриране на Винисиус с единия крак и след това направи странична ножица, за да завърши движението си с попадение.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Take a bow <a href="https://twitter.com/richarlison97?ref_src=twsrc%5Etfw">@richarlison97</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/FIFAWorldCup?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FIFAWorldCup</a> | <a href="https://twitter.com/hashtag/Qatar2022?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Qatar2022</a> <a href="https://t.co/itQ20V32Xa">pic.twitter.com/itQ20V32Xa</a></p>&mdash; FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) <a href="https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1595879614915969025?ref_src=twsrc%5Etfw">November 24, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Сърбите на свой ред не стигнаха до нито едно сериозно положение за гол, изключвайки едно разбъркване при центриране от корнер, в което се стигна до напрежение в наказателното на Алисон Бекер.

Разликата в срещата определено бе по-голяма в игрови план, отколкото в цифровото изражение на таблото, но по-важното е, че трите точки отиват в актива на Бразилия.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени