7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бави подписването на новия му договор с Mercedes, като това най-вероятно ще се случи едва в хода на сезона. Причината е, че британецът иска да види на какво ще е способен новият автомобил на тима W14, за да не се повтори фиаското от сезон 2022, когато Mercedes се оказаха в ролята на изоставащи в битката с Red Bull и Ферари и тимът взе само една победа за цяла година.

Настоящият договор на Хамилтън с Mercedes е до края на тази година, като той и шефът на тима Тото Волф вече на няколко пъти заявиха, че нямат намерение да бавят преговорите и се очакваше новата сделка да стане факт в края на зимната пауза. В медиите дори се появи информация за парите, които ще получава Хамилтън по новия си договор, а от тима обясниха, че същинските преговори всъщност още не са започнали.

В Mercedes искат новият договор да стане факт максимално бързо, за да си гарантира тимът стабилност при пилотите в следващите няколко сезона. Люис обаче явно иска да види как ще тръгне новия сезон, а с него и новия цикъл на развитие на автомобила на Mercedes, тъй като от W13 няма да остане много в новата кола.

Информацията е на London Insider, който не е сред най-авторитетните източници, когато става въпрос за Формула 1, но пък оттам потвърдиха в сутрешен радио блок на британско радио, че имат надежден източник в Бракли. И същата информация са получили от източник от обкръжението на Хамилтън.

Сезон 2022 се оказа най-неуспешният в кариерата на Хамилтън във Формула 1, като той не спечели нито една победа, а съотборникът му Джордж Ръсел събра повече точки от него.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени