Политиците не можеха нито през декември, нито в момента да калкулират достатъчно ясно тази осъзнатост на българите, че живеем в един взаимносвързан, взаимообвързан свят, в който кризите са глобални, неблагополучията са глобални и заплахите също така са глобални. Така коментира резултатите от националното изследване на "Екзакта“ Лидия Йорданова, собственик и управител на социологическа агенция "Екзакта Рисърч Груп“ в предаването "Това е България" на Радио "Фокус".

"Нашето изследване приключи в средата на декември, по-малко от 20 дни са изминали от момента, в който ние огласихме своите данни, но тези дни значимо според мен работят за това негативните нагласи и очаквания към новата 2023 г. да се множат и да се задълбочават", каза Йорданова.

По нейни думи 65% от българите очакват негативни последици от всичките кризи.

"С днешна дата наблюдаваме един не особено добър старт на развитие на преговори, на съображения на партии относно втория мандат, който беше възложен и получен вчера в 11.00 часа от политическата формация на второ място – "Продължаваме промяната“, става ясно, че дори тези цифри, са малко по-благоприятни, отколкото биха били към настоящия момент", каза в заключение Йорданова.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени