Най-важно е бързо да започнем да решаваме проблемите на хората, трупани с години. На първо място е подпомагането на хората, реформа на съдебната система – също. Това заяви бившият здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов от ГЕРБ в „Лице в лице“ по bTV.

„За да тръгне съдебната реформа трябва да има голям обществен дебат и консенсус. Не може една реформа да се измерва само с един човек. За да имаме промяна на лицето на главния прокурор и концентрацията на власт“, подчерта той.

„Самото НС не може да промени съдебната система, тя е независима власт. Ако искаме да стигнем до някакъв консенсус, трябва да възстановим диалога“, допълни проф. Ангелов.
Излъчването на председател на НС от най-голямата партия е политическата логика. Това е принципът, по който се е работило във всяко едно НС от 1997 г. насам. Вчера г-н Христо Иванов предложи всички да се обединим около някакъв принцип, като най-старият депутат в НС, а днес г-жа Нинова представи идеята. Днес имахме едно мнозинство, при което надделя разума. Надявам се вече парламентът да заработи“, разясни проф. Костадин Ангелов цитиран от novini.bg. Той обаче уточни: „Не търсете в момента мнозинство“.

„Наше конституционно задължение е ГЕРБ да вземе първия мандат и да предложи правителство. Множеството кризи ни задължават. Вчера финансовият министър изнесе много притеснителни данни за бюджета. Това е резултатът от политическия авантюризъм“, изтъкна той.

„Сега се говори за увеличение на пенсиите с 20% – добре, ние сме дори за 30%, но трябва да е ясно откъде ще се вземат тези пари. Трябва да кажем истината на хората. Ако ще се замеряме с популизъм – ние имаме много идеи“, каза бившият здравен министър.

„Условията да влезем в еврозоната е 3% дефицит. Ако това ние целта, трябва да се съобразим“, каза още проф. Ангелов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени