Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще започне преговори с парламентарните групи след успешно избиране на председател на 48-ото Народно събрание, като първата среща е с ГЕРБ-СДС, съобщиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Изборът на председател на Народното събрание е основен приоритет за депутатите, посочват от контактната група. Те информират и за графика за срещи с парламентарните групи, като посочват, че той е динамичен.
Първата планирана среща е за днес, около 15:00 ч. с коалицията ГЕРБ – СДС. В петък е предвидена среща с „Български възход“ в 11:00 ч., а срещата с ДПС е планирана за 14:00 ч., отново в петък. Писмени откази за срещи са получени официално от БСП, „Да България“ и „Продължаваме Промяната“.

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори, припомнят от Нова телевизия. Борисов обяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство. Модератори на преговорите ще са Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в периода 2001 – 2005 година.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени