„Министърът на вътрешните работи взе главите на почти всички полицейски началници в София“. Това сочат от заглавията в пресата. 7 от общо 9 полицейски управления се разделят с началниците си. Обосновката на министър Иван Дерменджиев е в слабите резултати и лошия контрол.

Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни, заяви пред БНР комисар Тенчо Тенев, който е бивш началник на „Пътна полиция“ към СДВР.

„Колежката от V –то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да не е осъществила контрол. На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата“, заяви той в предаването "Преди всички".

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух главния секретар да употребява изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР“, обясни комисар Тенев.

“Служебният кабинет не е политически.“

Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха доста добре при предишните избори, отчете той.

„Това е необяснимо“. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР, убеден е комисар Тенев.

"Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички. Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения."

Комисар Тенев заяви, че ще съди министъра на вътрешните работи.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени