Официално изпратихме още една година, изпълнена със събития от широк обществен интерес. Ние от ФАКТИ направихме всичко възможно, за да бъдем вашият надежден източник на информация, а вие ни се отблагодарихте с огромно доверие. Ще се постараем да продължим да го оправдаваме без да спираме да се развиваме и през започналата вече 2023 г. А сега искаме да ви припомним кои бяха най-четените публикации на нашата страница през отминалата 2022 г., разделени по категории.

България (2 септември, интерес: 197 221) – Внезапно почина водещ от БНТ – Кончината на колегата Михаил Висонов потресе не само журналистическите среди, но и аудиторията, за която всички ние работи.
Свят (15 юни, интерес: 217 196) – Путин е в кома? – В разгара на войната в Украйна плъзна слух, че президентът на Русия – Владимир Путин, е изпаднал в кома в следствие на тежко боледуване. Той изчезна от публичното пространство и това подхрани спекулациите, но в последствие се оказа, че държавният глава не е изпаднал в кома.
Мнения (5 март, интерес: 140 136) – Ние сме един от най-вероятните следващи обекти на агресията на Путин – Коментарът на експерта по национална сигурност – Николай Слатински, съвсем очаквано предизвика огромен интерес, защото събитията в Украйна ни показаха, че съвременният свят съвсем не се е отказал от войната, като средство за упражняване на натиск от световните сили.
Разследвания (11 февруари, интерес: 38 472) – БОЕЦ: Гешев подготвил убийството на Пеевски през 2014 г., с което започна фалитът на КТБ – Гражданското сдружение „БОЕЦ“ се превърна в една от движещите сили за промяната в родната политика и правосъдие. Разследването срещу главния прокурор – Иван Гешев, връзката му с опита за покушение срещу депутата от ДПС – Делян Пеевски, и последвалия фалит на банка КТБ, предизвика бурни реакции в обществото.
Бизнес (20 март, интерес: 111 129) – Лоши новини за САЩ – Най-силната икономика в света обичайно оказва и най-сериозно влияние върху инфлационните процеси. В съчетание с войната в Украйна станахме свидетели на „перфектната буря“ в цените на почти всички стоки на пазара. Храната попада в графа „неща от първа необходимост“ и съвсем логично родният читател искаше да разбере навреме, какво се задава от Америка.
Имоти (3 ноември, интерес: 204 439) – Промениха основен закон, касаещ всички собственици на жилища – Цените и разходите по недвижимото имущество са деликатна тема за почти всички хора на света. По тази причина у нас се следи с особен интерес всяка една промяна, касаеща жилищата ни. Измененията в Закона за управление на етажната собственост през есента бяха водеща тема в обществото ни през годината.
Авто (23 ноември, интерес: 243 925) – Лоша новина за собствениците на дизелови автомобили – Енергийната криза даде отражение почти върху всички аспекти на живота ни. Дизеловото гориво трайно достигна цени от над 3 лв. за литър у нас, а в Ню Йорк в един момент цената за галон едва не надвиши $5. Европа на свой ред ускори процесите за преминаване към „зелена“ енергия, но това съвсем не попречи кризата да удари сериозно бизнеса и обикновения човек.
Технологии (18 октомври, интерес: 188 147) – Не си купувайте тези коли, ако са с автоматик – Съветите на тема автомобили и най-вече в секцията с новите технологии винаги са били слабост на нашите читатели. По тази причина се постарахме да проверим къде новите дизелови автомобили демонстрират производствени дефекти в автоматичните си скоростни кутии, за да се предпазите от неприятни изненади, когато избирате следващата си кола.
Крими (26 юли, интерес: 59 834) – Полицайката, помогнала на Семерджиев, със скандални изяви в интернет – Случаят с Георги Семерджиев и убийството на две млади жени на пътя се превърна в едно от най-дискутираните събития в България през изминалата година. Една от причините е, че се предполага съучастничество от полицаи в прикриване на престъпления. Сред тях е и Симона Радева, чийто профили в социалните мрежи далеч не подхождаха на служител на реда.
Спорт (4 януари, интерес: 118 194) – Извадиха Кубрат Пулев от ранкинга на бокса в тежка категория – Най-успешният ни професионален боксьор за кратко бе изваден от ранкинга на световните федерации с оглед факта, че не бе излизал на ринга в продължение на повече от 12 месеца. Това предизвика неприятна изненада сред българските почитатели на „Кобрата“, но той се постара скоро след това да се изправи срещу Дерек Чисора, макар и да изгуби реванша си с „Войната“.
Любопитно (28 февруари, интерес: 299 661) – Сбъдна се съдбовно пророчество на Ванга за войната в Русия – Пророчествата на световноизвестната ясновидка баба Ванга продължават да будят вълнение сред обществото ни дълги години след нейната кончина. Фактът, че е предвидила началото на войната в Украйна дава допълнителна легитимност на Ванга.
Култура (20 декември, интерес: 82 125) – Почина емблематична говорителка на БНТ – За съжаление ни се наложи да ви информираме за втори подобен случая през изминалата година. Този път с тежко сърце съобщихме, че е починала Любинка Няголова. Тя отдаде десетилетия от кариерата и живота си на това да представя новините и съвсем заслужено накрая получи един последен поклон от своите колеги и зрители.
Здраве (15 февруари, интерес: 177 832) – Заради популярен продукт умират хиляди хора – Българинът отдавна има нужда от повече информация по темата със здравословното хранене, за да разбере, че качеството невинаги се купува с много пари. Понякога е достатъчно да намалим консумацията на даден продукт, за да се погрижим за по-доброто си състояние. Точно това бе нашата цел, когато ви предложихме повече информация за бялата захар, която е отговорна за толкова много проблеми в живота ни.
Видео (7 януари, интерес: 57 388) – Иван Ценов пред ФАКТИ: Изтокът и Западът са се разбрали нас да ни няма – Видео секцията ни често предлага ексклузивно съдържание, в което може да научите изключително важни неща за света, който ни заобикаля, от устата на някои от най-авторитетните експерти. Случаят с математика Иван Ценов бе точно такъв, когато застана пред микрофона на Лили Маринкова.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени