Кирил Ананиев от ГЕРБ призова Асен Василев да не се обажда много по повод дефицита в бюджета, тъй като ставал за смях и се подигра с макроикономическите му способности. Той обясни, че на мястото на служебния финансов министър – Росица Велкова, би постъпил по същия начин. А именно – би внесъл удължаващ закон за бюджета до момента, в който България има редовно правителство.

Според него, Василев се опитва да хвърли вината за дефицита върху служебния министър, съобщават от novini.bg.
Асен Василев посъветва Ананиев да се вслуша в съвета на Бойко Борисов от миналата седмица.

Тогава лидерът на ГЕРБ нареди на парламентарната група на партията си "да си мерят приказките", защото в името на държавата били готови на всякакви компромиси. Призова депутатите си да докажат, че съединението прави силата и че "по-умният отстъпва". Коментира в тази връзка изказването на избрания за депутат от ГЕРБ Кирил Ананиев, че партията може да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната". "На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат и той му е дошло и веднага го каза", каза тогава Борисов.

След това Василев припомни, че бюджетът бе гласуван с 230 от 240 гласа „за“, като бе подкрепен включително от обвиняващия го Кирил Ананиев. „Оттук-нататък да погледнем бюджета с неговата актуализация. Финансовият министър (бел. ред. Росица Велкова) казва, че приходите ще бъдат преизпълнени, разходите по-малко от предвидените, съответно дефицитът ще бъде по-малък от този, който приехме в зала. Ако не се изпълнят всички капиталови разходи, най-вероятно дефицитът ще бъде под 3% тази година, включително COVID мерките. Започваме да дискутираме какво би станало ако приемем бюджет за догодина, който не е внесен в парламента. От нас зависи какво ще стане. От нас зависи какво ще гласуваме и приемем. Ако не искаме 16 милиарда дълг, няма да приемем бюджет с 11 милиарда дефицит, а с 4. Това е напълно изпълнимо“, категоричен бе съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени