Следващите 3 месеца в Украйна ще бъдат много горещи от гледна точка на военните действия. Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Нова телевизия.

„Вижда се, че и двете страни спряха своето настъпление. Русия първа започна да буксува. Отговорът на Украйна беше, че освободиха 40% от превзетата територия. Вече и двете сили са в окопна дейност. Русия вече е изкопала 200 км окопи по южния бряг на река Днепър. Оттук нататък се окопават за тежка съпротива срещу настъпващата украинска армия. Започва тежка и кръвопролитна война, село по село, квартал по квартал, което ще доведе до много жертви, много разрушения. Но това, което договори Зеленски в САЩ, значи, че двете сили вече имат равни възможности във военен план. Това значи, че има светлина в тунела, че може да има мирни преговори може би в средата на тази година”, каза Керемедчиев.

„Русия загуби около 30% от своите войници, изпратени в първия етап. Това оголи възможностите на руската армия за професионално подготвени войници. Мобилизацията беше направена по неправилен начин. Смъртността при тези войници е 40 пъти повече, отколкото при професионално подготвените”, каза Керемедчиев.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени