Не съм оптимист за съставянето на правителство, защото не виждам личности, които да имат дух, решимост, способност да убеждават хората и опонентите си с факти и с личен пример, да допринасят за съграждане между отделните политически сили. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ съветникът в Министерството на финансите Любомир Каримански.

Винаги съм смятал, че трябва да има редовно правителство. То е необходимо, за да провежда политики. Само редовно правителство може да осъществява политиките, заяви той.

Независимо дали Народното събрание ще изпълни основната си задача да приеме бюджет за догодина, служебното правителство ще предложи проектобюджет. Бюджетът, който служебното правителство може да предложи, е този, който продължава политиките на актуализирания бюджет, като се съобразим и с приетите през юли месец данъчни закони, посочи Каримански, цитиран от novini.bg.

Най-опасното нещо е евентуалното наддаване по време на приемането на бюджета. Ние сме в ситуация, когато трябва да затягаме разходи, а не да развързваме кесията. Не може да се раздават пари по уравниловка, без те да насочени към най-уязвимите групи, подчерта съветникът в Министерството на финансите.

Политиците трябва да бъдат благоразумни при съставянето на бюджета и да имат предвид че отсега нататък на пазарите все по-трудно ще се взема дълг, добави той.

Според Любомир Каримански към момента данъчната система не трябва да се променя.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени