В Канада влязоха в сила разпоредби, забраняващи продажбата, закупуването или прехвърлянето на пистолети, с цел борба с насилието с огнестрелни оръжия.

"Канадците имат право да се чувстват сигурни в домовете си, в училищата си и в местата за поклонение", заяви министър-председателят Джъстин Трюдо в изявлението си.

Забраната на пистолетите, съчетана със законопроект C-21, който ясно ще дефинира и забрани конкретни огнестрелни оръжия, представляват най-строгите мерки за контрол на оръжията от 40 години насам, се казва в изявлението на кабинета на министър-председателя. Законопроект C-21 в момента се проучва от парламента, но е почти сигурно, че ще влезе в сила, тъй като по-малката Либерална партия на Трюдо има подкрепата на партията на Новите демократи, съобщи БГНЕС.

"Законопроект C-21 предлага допълнителни мерки за превенция на това оръжията да попадат в грешни ръце като отнемане на разрешителните за огнестрелно оръжие на лица, участващи в актове на домашно насилие или престъпен тормоз, продължаване на борбата с контрабандата и трафика на оръжия и предоставяне на правоприлагащите органи повече инструменти за разследване на престъпления с огнестрелно оръжие", гласи правителствения документ.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени