Властите във Великобритания съобщиха, че първите камери, които ще следят за шумни коли вече са в действие в Брадфорд, а в следващите седмици ще заработят още в Бирмингам, Бристол и Ярмут. Камерите ще работят в тестов период през следващите два месеца и ако са достатъчно ефективни ще бъдат поставени и в други части на Великобритания.

Подобни камери се използват още във Франция, Калифорния и Ню Йорк, като използват няколко микрофона, за да следят за шумни коли и мотоциклети и да заснемат номерата им при нужда. От британските власти споделят, че инвестицията възлиза на около 335 хиляди евро и е започнала още от месец април, когато е започнало инспектирането на най-шумните региони.

“Тези нови камери ще помогнат на полицията да хване онези, които нарушават законните граници на шума или използват незаконно модифицирани изпускателни системи, за да издават прекомерен шум в нашите общности. Ще работим в тясно сътрудничество с местните власти и полицията, за да споделим всякакви констатации и се надявам тази технология да проправи пътя към по-тихите, спокойни улици в цялата страна. ”, сподели британският транспортен секретар Ан-Мари Тревелян.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени