Истината е, че много варианти за третия мандат няма. Или да се предложи министър- председател, който да има 7 -дневен срок да предложи състав на Министерски съвет, или да се върне мандата. И другата седмица президентът да разпусне парламента, да насрочи дата за изборите- най-вероятно 2 октомври. И да произведе състав на служебно правителство, което да подготви и проведе предсрочните парламентарни избори – поредните след миналите три миналата година. Тук вече политическата трактовка е по-важна.
Това каза в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова Калоян Паргов- бивш председател на градската организация, общински съветник от БСП.
Той продължи още:

Миналата седмица коментирах тази тема и казах, че третият мандат е шанс за БСП да се върне в мача. Защо? Поради възможността да заличи пасивите, натрупани от невъзможността да наложи волята си по едни или други важни въпроси, на които хората разчитат. Тя самата/Нинова-бел.ред./, както се представя, че тя командва, тя управлява, че от нея зависят нещата, да възпре едно или друго решение на това правителство.
Темата за руските дипломати и възстановявате на българо- руските отношение в контекста на осигуряване на газ за есента и зимата, която очевидно, че липсва.
По данни на различни източници се оказва, че за август имаме на 80% осигурен газ, за септември също на 80 процента. "Чирен" се оказва, че някой посредник го е помпал и препродавал на по-висока цена, което е част от доклад, който излезе тези дни и е фрапиращ . И е тотално различен от цялото говорене на управляващата партия в лицето на ПП.
Въпросът е проспала ли го е това, съпричастна ли е с това решение, участвала ли е в тези заседания на МС, когато това се е решавало. Замълчала ли си е, излязла ли е- това са отговори, които дължи днес Корнелия Нинова на Националния съвет на БСП.
Предвид едното решение да върнем мандата и да вървим напред- да отиваме на избори. Казвам го хипотетично, тъй като няма много решения в тази ситуация.
Би трябвало да се поиска отговор за реакцията и поведението на БСП. Така, както винаги сме го правили на Национален съвет. И това е нормално, за да може да има сносно обяснение- е ли сме ние съучастници, е ли сме ние мними зрители и е ли сме ние незнаещи и поставени пред свършен факт коалиционни партньори.
Прав е Крил Петков, че те пишат история. Да, написаха история- най-краткият мандат с вот на недоверие за първи път в последните 30 години политическа история. Другото, което мога да направя като заключение, и то със съжаление е, че БСП се държи като смокинов лист на много от нещата, които се случват.

Какви са хоризонтите пред левицата, какво очаква страната след предсрочните избори, ще се намери ли изход от газовата криза, какви са отношенията ни с Русия- отговори на тези въпроси може да намерите във ВИДЕОТО

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени