Самотата не е само психологически проблем. Оказва се, че това състояние на духа може да повлияе на тялото и навиците ѝ. Експертите описаха подробно какво се случва с една жена, когато ѝ липсва комуникация и любов.

Много жени не могат да променят отношението си към такова състояние, но психолози и учени са сигурни, че самотата не трябва да ни плаши. В това няма нищо лошо от еволюционна гледна точка, въпреки че обикновено се измъчваме, когато сме сами. Ето до какво се свеждат нещата.

Постоянно желание за ядене

Всеизвестен факт е повишеното чувство на глад. Когато жената (а и мъжът също) страда, тялото започва да отделя хормони на глада. В резултат на това телесното тегло се увеличава, увереността и самолюбието намаляват.

Силно желание за пазаруване

Това вече се случва по-често при жените, отколкото при мъжете. Нежният пол предпочита не само да „изяжда“ самотата, но и да се бори с нея с приятните емоции от шопинга. Единственият проблем е, че удоволствието от придобитите неща бързо изчезва. Това води до факта, че много самотни жени се пристрастяват към пазаруването, поради което започват и проблемите им с финансите.

Депресия

Дългият и болезнен период на самота често води до депресивно разстройство. В това състояние не искате да правите нищо, сънят се влошава, нищо не ви харесва. Имате тревожни мисли, че самотата е съдба и няма начин да се промени. Всичко това е придружено от състояние на нервно и емоционално напрежение, в резултат на което качеството на живот пада значително, както и настроението. Рано или късно проблемите със съня и здравето се задълбочават.

Липса на желание да се грижите за себе си

Много самотни жени се отказват от себе си, така че външният им вид сериозно се влошава. Когато сте необвързани, трябва да продължите да работите върху себе си, като ходите на фитнес и продължавате да се храните правилно. Мнозина, напротив, спират да се грижат за себе си, което води до още по-големи проблеми в отношенията с мъжете.

Чувството за ненужност

Всичко е заради депресивни мисли и липса на грижи за себе си. Мъжете заобикалят такива жени и приятелките спират да общуват с тях, така че се настанява чувството, че всички хора са им обърнали гръб. Разбира се, това не е така. За да избегнете подобна ситуация, трябва да продължите да живеете и да се забавлявате, защото хората не обичат, когато някой им разваля настроението. В трудни периоди можете да разговаряте с най-близката си приятелка, сестра или майка, но определено не бива да натоварвате всички наоколо с вашите проблеми.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени