Протежето на Хабиб Нурмагомедов със сигурност повече няма да бъде наричан така от никой фен на смесените бойни изкуства. Ислам Махачев си заслужи собствена страница в историята на ММА и UFC, нанасяйки първата загуба от пет години на бившия шампион в лека категория Чарлс Оливейра.

Махачев заключи съперника си в триъгълник с ръце, след като го прати в нокдаун с контриращо дясно кроше, а бразилецът потупа и се предаде. Така най-атрактивната и най-конкурентна категория в UFC има своя нов крал, понесен на ръце от все още считания за най-велик в историята ѝ – Хабиб, предава sportal.bg.

По ирония на съдбата фенове и специалисти започваха да подготвят Оливейра за задминаване на Нурмагомедов в пантеона на великаните, стига да се беше справил с Махачев. С успеха си обаче перспективният руснак не само сложи край на тези дебати, а и доказа, че е достоен за собствен поход към величие в UFC.

Махачев започна с добра комбинация ляво-дясно кроше, а Оливейра контрира с тейкдаун. Руснакът си заслужи позиция над опонента си на земята, но трябваше да се предпазва от опасен триъгълник с крака.

Претендентът прекара известно време в пълен гард, но без да нарани бившия шампион, а при 3 минути оставащи до края двамата подновиха двубоя в стойка. Махачев обаче бързо направи хвърляне и отново прати бразилеца по гръб, а вече и му бе разкървавил дясната вежда.

Протежето на Хабиб натискаше по лицето бившия шампион с левия си лакът и продължаваше да трупа минути в контрол. Той не нанасяше кой знае колко поражения, но поддържаше активност. 10-ина секунди преди края Оливейра успя да пласира кик от легнала позиция, но той нямаше да убеди някой съдия, че рундът е за него.

“Граплинг в стойка” си спретнаха двамата в първата минута и половина на втория рунд, като шампионът вече беше в доста по-солидно положение. Точно на 2-ата изминала минута обаче Махачев с контриращо дясно кроше нарани лявото око на бразилеца. Започнаха сериозни размени, при които Оливейра направи атрактивно летящо предно коляно, но бе засрещнат с ново кроше.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">ISLAM MAKHACHEV IS THE UNDISPUTED LW CHAMPION OF THE WORLD! <br><br>[ <a href="https://twitter.com/MAKHACHEVMMA?ref_src=twsrc%5Etfw">@MakhachevMMA</a> | <a href="https://twitter.com/hashtag/UFC280?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#UFC280</a> ] <a href="https://t.co/aJzHlS6fxF">pic.twitter.com/aJzHlS6fxF</a></p>&mdash; UFC (@ufc) <a href="https://twitter.com/ufc/status/1583924879447191552?ref_src=twsrc%5Etfw">October 22, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени