Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева заяви, че Държавно клубно първенство е било прекрасен завършек на поредната "златна година" на този спорт.

"Завърши последното състезание за 2022 година – Държавно клубно първенство. Състезанието беше с награден фонд 40 хиляди лева, подсигурен от нашия спонсор Палмс Бет. Идеята за организиране на такъв формат на състезание е на генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова! Участие взеха 12-те най-добри клуба, които се формираха, след като бяха взети предвид класиранията им във всички държавни първенства в трите категории (елит, А и Б)", написа Раева във Фейсбук.

"Това е единственото състезание, в което за всеки етап се тегли жребий, който поставя в директен двубой всеки два клуба и на принципа на елиминирането до финала стигат 3 клуба, които се борят за разпределението на златния, сребърен и бронзов медал. За втора година, след много емоции и силни, но само положителни страсти, Купата и златните медали отидоха в клуб Илиана! Напълно заслужено! И в трите етапа всички състезателки на клуба показаха прекрасна подготовка. Поздравления за президента на клуба Ина Ананиева, която последните години прави чудеса с развитието на състезатели и треньори в клуба си! Честито и браво на треньори и състезатели!", добави Раева.

"Със сребърните медали се окичиха състезателите на клуб Левски-Триадица. Поздравления и за тях, защото те също показват прекрасна работа със състезателите си на всички нива! Браво! Трети изненадващо стана отборът на Велбъжд. Честито! В този формат на състезание се иска и отлична стратегия, която дава шанс за по-добро класиране от очакваното. Точно такава стратегия помогна на Велбъжд срещу Нюанс НСА, както и на Тракия Пловдив срещу Левски", каза още президентът на БФХГ.

"Поздравления за 12-те участвали клубове в това престижно състезание! Видях в различните етапи много талантливи състезателки с потенциал за бъдещето. Благодарим на нашите спонсори, които бяха подготвили подаръци за всички състезателки, треньори и съдии, както и подаръци, които бяха разиграни в томбола за зрителите изпълнили трибуните в зала "София". Състезанието беше много емоциално, защото успехът е за всеки клуб! Залата беше пълна и публиката създаде невероятна атмосфера. Това държавно първенство беше прекрасен завършек на поредната "златна година" на българската художествена гимнастика! Успех и Вяра, колеги!", написа още Илиана Раева.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени