Колите на Tesla са известни с това, че могат да се отключват по всевъзможни начини, включително с ключ, карта, смартфон, смарт часовник, чип имплантиран в ръката или какво ли още не. Въпреки това, изглежда има начин да не можеш да отключиш собствения си автомобил, дори да разполагаш с две от по-рано изброените неща и те да работят.

За такава история разказва актьорът Глен Хауъртън, който остава заключен извън своята Tesla Model X. Актьорът забелязва, че ключът му не функционира правилно, но решава, че ще използва смартфона си като алтернатива и паркира колата си в подземен гараж и я заключва без никакви проблеми. Проблемът идва, когато той решава да я отключи и открива, чзе това е невъзможно поради липсата на сигнал на смартфона му.

След няколко минути на лутане и неуспех, той се прибира с такси вкъщи и се връща на следващия ден с резервната карта на автомобила. За щастие успява да отключи колата си, но не успява да я „запали“. След неуспешно свързване с отдела за клиенти, актьорът се свързва с отдела за продажби и разказва историята и приключва с думите „Вие изгубихте клиент днес. Аз съм клиент на Tesla от 10 години.“ Хауъртън разказва, че цялата ситуация се е решила с помощта на пътна помощ, която със специални подложки под гумите е изтеглила колата извън паркинга.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени