Изборният ден за частичните местни избори за кмет на кметство в старозагорското село Дълбоки започна спокойно. Двете Секционни избирателни секции са отворили навреме. Това съобщи за БТА Теодора Крумова, председател на Общинската избирателна комисия.

Тя допълни, че вече първите гласоподаватели са дали своя вот. Към момента няма подадени сигнали и жалби.

Кандидатите за заемане на поста са двама. Общият брой на имащите право да гласуват в село Дълбоки е 1034 души, а 102 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес, съобщиха за БТА от Дирекция "Гражданско състояние" в община Стара Загора. Оттам допълниха, че най-възрастните гласоподаватели са мъж и жена на 93 години, а най-младите са две момчета, навършили пълнолетие през септември.

Първите данни за избирателната активност се очакват около 10:30 часа.

В спокойна обстановка бе открит днешният изборен ден в село Свирково, община Симеоновград, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в града край Марица Тодоринка Иванова. Общо 300 жители на селото са с право на глас в днешния частичен вот за избор на кмет на населеното място.

Той бе назначен след кончината на предишния кмет Иванка Делчева и прекратяването на правомощията ѝ.

В днешните избори е издигнат само един кандидат – Пеньо Стоянов (ГЕРБ). "БСП за България" съща са регистрирани за участие, но без да излъчат претендент за изборната длъжност. Гласуването е машинно в единствената секция. На екрана на устройството има две полета – името на кандидата и "не подкрепям никого".

Паспортната служба в Районното управление на МВР в Харманли ще работи от 8:30 до 17:30 часа в днешния ден и ще издава удостоверения за гласуване при нужда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени