Предстоят сериозни рокади в София на ниво районни управления. Не са правени дълго време. Това трябва да се промени, защото не са добри. МВР не гледа цветове, не може да бъдем обвинени, че влияем на политическите процеси. Това каза по БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

МВР се самопочиства, министерството е система, която има воля да се реформира, ще се почистим от 5-те процента гнили ябълки, каза още Иван Демерджиев. Той каза още, че има полицаи със синдрома на прегарянето. МВР ще вземе мерки те да се успокоят, но всеки служител ще бъде тестван. Много ми е любопитно дали друга система ще тества служителите си, каза още вътрешният министър.

Той обясни, че правителството е мотивирано да работи до последния ден и не е изключена възможността за предсрочен вот.

"Неправилна е мантрата, че се увеличава престъпността. Нараснала е разкриваемостта, не е вярно, че има повече престъпления", каза още вътрешният министър. Той призна, че има атака на прокуратурата към МВР. Очакваме развитието на много производства, в които има и политически играчи, обхваща почти целия политически спиктър, уточни вицепремиерът. Ставало дума за злоупотреби с обществени поръчки.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени