Поредна седмица започва с високи температури.

"През новата седмица ще се радваме на циганско лято, до сряда температурите ще се доближават до летните стойност. В Югозападна България и в Горнотракийската низина ще има условия за 26-27 градуса", заяви синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Тя уточни, че от четвъртък в страната се очаква вятър от североизток, който ще доведе до понижение на температурите с 5-6 градуса. Янкова каза и кога ще дойде зимата.

"Още в началото на ноември ще усетим по-чувствително захлаждане. Валежи от сняг се очакват през втората половина на ноември. Има противоречиви мнения каква ще бъде зимата. Колеги бяха казали, че очакваме да бъде по-мека, но наскоро се появи нова прогноза за изненадващо студена зима с обилно количество валежи".

Над Балканите също ще бъде по-топло от нормалното за края на октомври. И ако при нас се очаква захлаждане, то в Гърция уикендът ще бъде топъл и слънчев, с максимални температури до 27 градуса.

Янкова подчерта, докато ние се радваме на хубаво време, в Нигерия са на ръба на оцеляването заради продължаващите валежи.

"Над 600 души са починали от наводненията. Над милион са вътрешно разселените, унищожена е земеделска земя, която е основно препитание. Населението дълго време се бори със сушата и се молиха за малко дъжд. Това ни напомня да бъдем отговорни към природата", призова Янкова.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени