Мистерията около спипания с допинг Георги Йомов продължава с пълна сила. Решението за неговото наказание трябваше да излезе още преди двайсетина дни, но все още продължава да липсва.

В ЦСКА не обелват и дума за случая, самият нападател също не вдига и не отговоря на телефонните повиквания. Припомняме, че крилото е със спрени права от 25 август, когато около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество.

Пробата на Йомов беше взета след първия мач с Македония ГП в Лига на конференциите. Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Георги е дехидрохлорметилтестостерон.

Оказа се, че Йомов е бил съветван от свой познат – фитнес-инструктор, да помпа мускули с въпросното вещество. Хванати с него спортисти обаче горят за 4 години.

Съвсем скоро на Йомов му е била взета нова проба, за която се твърди, че е най-достоверна и може на 100 процента да докаже наличието на забранени вещества.

„Става въпрос за изследване на косъм. Такъв е взет от главата на Георги. Всичко това се е случило не в България, а в чужбина, тъй като разследващата комисия към ФИФА е държала да бъде използвана лаборатория извън нашата страна. Случаят се забави, защото ЦСКА прави всичко възможно Йомов да се размине с най-тежкото наказание, което му беше почти сигурно. За целта са ангажирани възможно най-добрите адвокати. Става въпрос са адвокатска кантора в Швейцария, ползвана от големи светила в спорта“, уточниха източници пред БЛИЦ.

Говори се, че именно в Швейцария е била взета пробата на Йомов от косата му. За целта той е пътувал спешно до там.

„Един ден му звъннаха и му казаха, че след няколко часа трябва да е в чужбина. Бързо си събра багажа и хвана първия самолет, за да отиде навреме и да го тестват“.

Според непотвърдена информация най-късно до две седмици ще има новина за Йомов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени