"Леля Урсула фон дер Лайен купи по някакъв начин 4,6 (!) милиарда дози ваксина срещу COVID-19 от фармацевтичната корпорация Pfizer за 71 (!) милиарда евро. Това са десет дози ваксини за всеки гражданин на ЕС. Мащабът спира дъха. Ми добре. Все пак е и гинеколог, и шеф на някаква еврокомисия, а сега е представител на Big Pharma. Ярка смела жена. От нищо не се страхува".

Това пише в своя Телеграм-канал заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

Ето и останалата част от изложението му:

"Европейците се опитват да отгатнат, колко от тази астрономическа сума евромехурчета са получили двама умни хора: гинеколог – министър-председател на Европейския съюз, заедно със съпруга си (който по стечение на обстоятелствата работи във фармацевтична компания)?

Този бизнес на д-р Урсула, изглежда, няма да бъде изваден дори от толерантните на различни места евродепутати. Въпреки че тя заслужава повече – награда от благодарните жители на Европа.

Ако Нобеловата награда за икономика за най-бърз колапс на националните финанси заслужава неистовата Тръс, то претендентът за Нобелова награда за медицина за качественото съкращаване на парите за ваксини е Урсула фон дер Лайен.

И още за сегашното ниво на европейските политици.

Сега германецът Шолц, след приятелката си в правителството Бърбок, тръгна по трудния път да обвинява страната ни, че използва глада и енергетиката в хода на конфликта.

Със сигурност не точно германският канцлер трябва да говори за това. Нека си спомни по-добре периода на нацизма в неговата държава и около 30 милиона наши граждани, загинали от война, глад и студ".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени