Емили Ратайковски позира за корицата на списание Harper's Bazaar и даде интервю за изданието, в което говори за развода със съпруга си, за нова връзка и за печеленето на пари от сексуализирането на собствения си образ.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">.<a href="https://twitter.com/emrata?ref_src=twsrc%5Etfw">@emrata</a> is one of the most obsessed-over people on the internet. She’s always had something to say, but what will it take for people to listen?<br> <br>Read our Nov. 2022 cover story to learn how <a href="https://twitter.com/hashtag/EmilyRatajkowski?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#EmilyRatajkowski</a> is using her voice to get her message across 👉 <a href="https://t.co/se3CKrTGlQ">https://t.co/se3CKrTGlQ</a> <a href="https://t.co/IjSUcgVtuq">pic.twitter.com/IjSUcgVtuq</a></p>&mdash; Harper&#39;s Bazaar (@harpersbazaarus) <a href="https://twitter.com/harpersbazaarus/status/1583070114857222146?ref_src=twsrc%5Etfw">October 20, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

По-рано стана известно, че тя е подала молба за развод заради постоянните изневери на съпруга ѝ. Тя сподели, че постоянно изпитва различни чувства по този въпрос: или гняв, или тъга, или вълнение, а понякога "радост и лекомислие".

„Единственото хубаво нещо във всичко това е, че чувствам всички тези неща, което е хубаво, защото ме кара да вярвам, че ще се оправя“, каза Емили.

Емили каза, че отношението ѝ към мъжете се е променило. Преди това тя не е мислила колко харесва потенциален партньор, а е мислила дали той я харесва. „Беше ми трудно да отида на среща с някого и да мисля дали ми харесва или не. Мислех си как ме възприемат, какво искат от мен и какво означава това за мен самата“, споделя топмоделката.

Сега житейските приоритети на Емили също са се променили – това се случило, след като стана майка. Най-важното нещо за нея е нейният син и тя се опитва да мисли какво ще бъде по-добре за него.

Ратайковски също призна, че вече не е сама, по-рано тя бе забелязана на среща с диджея Horacio Rispo. Освен това преди това имаше слухове за романас с Брад Пит, но тези слухове не бяха потвърдени.

Емили Ратайковски и Себастиан Биър-МакКлард се ожениха след три месеца връзка през 2018 година, а миналата година им се роди син. По-рано тази година стана известно за раздялата им.

В интервюто американската моделка призна, че с активното публикуване на еротични снимки умишлено сексуализира образа си, за да печели пари.

Изданието припомня, че през 2021 година, разобличителката Франсис Хауген разкри вътрешен документ на социалната мрежа Facebook, в който се казва, че използването на Instagram влияе негативно на психичното здраве на подрастващите, особено на момичетата, при които може да предизвика склонности към самоубийство.

„Признавам, че сексуализирането и публикуването на снимки, които поддържат съществуващите стандарти за красота, е трудна тема. Не се опитвам да се отметна от отговорността“, отговори Ратайковски на въпроса дали признава, че е замесена в проблема.

Въпреки това, отбеляза че използването на собствената ѝ сексуалност ѝ помага да печели пари. „Не мисля, че щях да продам толкова много книги, ако не бях се захванала с това. Така работи светът. Всички ние сме части от системи, с които не сме съгласни“, сви рамене тя. „Ако спра да публикувам тези снимки, какво ще се промени?“ отговори тя с въпрос на питането какво може да направи, за да промени ситуацията.

„Искам да се покажа на света според собствените ми условия и да му се наслаждавам, без да мисля дали съм добра или лоша феминистка“, обобщи моделката.

Емили Ратайковски е на 31 години. През ноември 2021 г. тя издаде колекция от есета „Моето тяло“, която говори за семейството, сексизма и сексуалното възприемане на жените.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени