В романтична връзка той играе наистина важна и изразителна роля. Въпреки това, когато правим секс, втренченият поглед може да бъде доста неудобен.

Начинът, по който гледаме някого, показва дали се интересуваме от него или не. Всъщност, когато видим някого, който харесваме, очите ни обикновено светват. Въпреки това в най-интимните моменти не само че отделяме поглед от ближния, ами си затваряме очите.

Защо толкова често правим секс със затворени очи?

Когато гледаме някого, ние общуваме емоционално по един от най-примитивните начини, познати на човека. Един поглед може да предаде повече от сто думи. От еволюционна гледна точка очите и погледът ни функционират по повече начини, отколкото са били предназначени първоначално. Като дихателните пътища например. Те били предназначени само за дишане. След това те позволили на хората да говорят. Очите ни просто били предназначени да виждаме. Но са извървели дълъг път, за да се превърнат в един от най-изразителните елементи на лицето.

Правене на любов или просто секс

Влюбените си потъват в очите. Освен това те задържат погледа си по-дълго от хората, които изпитват само сексуално влечение един към друг. Изглежда, че гледането дълбоко в очите е свързано с романтична любов. Но ако се взираме втренчено в очите на партньора си в контекста на чисто еротична среща между нас, би било малко странно. Въпреки това е вярно, че зрението играе важна роля в сексуалността за много хора. Това варира от сексуална възбуда до самия сексуален акт.

Ако обаче не може да видите човека, с когото сте, толкова вълнуваща ли е размяната на ласки? Какво означава да правиш секс със затворени очи?

Живеем в ера, в която сексуалността е достигнала неизвестни досега нива. Постоянно виждаме демонстрации на всякакъв вид сексуалност. Експертите признават силата, която един поглед и актът на виждане или на неговата липса могат действително да имат в сексуалността.

Сексът със затворени очи всъщност може да увеличи интензивността и насладата от преживяването.

Много хора фантазират как завързват очите на сексуалния си партньор с шал. Причини някои хора да предпочитат секса със затворени очи никога досега не са го правили:

Отворените очи отвличат вниманието. Освен това повечето хора мислят, че отворените им очи ги отдалечават от простото наслаждаване на момента.
Те се чувстват твърде на показ и смутени. Или смятат, че другият се чувства така.
Мнозина смятат, че гледането в очите на другия за няколко минути или секунди е достатъчно. Освен това те смятат, че затварянето на очите е по-еротично от втренчения и безкраен поглед.
Те предпочитат да „подобрят” останалите сетива – докосване, звук, мирис… Това е така, защото те смятат, че са по-еротични.

Секс и фантазии

Често се случва хората да си затварят очите по време на страстен сексуален акт.

При побавен и спокоен акт на правене на любов обаче тенденцията се обръща и те обменят погледи по-често.

Защо е така? Има прост отговор. Фантазиите са съществена част както от романтиката, така и от секса. Романтичните фантазии обаче имат по-голяма основа в реалността.

Докато при секса заради самия секс, фантазиите нямат реални граници. Хората са свободни да експериментират по какъвто и начин да изберат. Те наистина могат да оставят въображението си да се развихри.

Следователно, когато романтичните партньори се взират в очите на другия, те вероятно обмислят бъдещите планове заедно и удължават романтиката.

С други думи, те всъщност не фантазират, а остават по-свързани с реалността. Когато обаче хората фантазират със затворени очи по време на секс, въображението им отива много по-далеч и стига до по-вълнуващи крайности.

Освен това някои сексолози твърдят, че сексът със затворени очи увеличава сексуалното удоволствие и желание. Това е така, защото стимулира другите ви сетива.

Дали ще затворите очи по време на секс зависи изцяло от вас. Просто се фокусирайте върху наслаждаването на момента. Просто направете преживяването незабравимо и не се притеснявайте дали очите ви са отворени или затворени, пише trafficnews.bg.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени