Властите планират да превърнат зоните за интегрирано развитие на териториите (KRT) в двигател на жилищното строителство в Красноярския край, поради което до 2030 г. в региона трябва да бъдат застроени 1600 хектара земя, съобщиха от пресслужбата на губернатора.

Обещаващ план за интегрирано развитие на градските райони и планове за изграждане на жилища до 2030 г. бяха обявени на заседание на президиума на регионалния кабинет, ръководен от губернатора Александър Ус. „Посоката на строителството на региона също трябва да изпълни своята стабилизираща и развиваща роля. Освен това се появи механизъм, който отдавна се очаква: интегрираното развитие на териториите", цитира губернатора пресслужбата.

Тази година се планира да бъдат въведени в експлоатация 1,39 милиона квадратни метра жилища, което е със 70 000 квадратни метра повече от плана, определен от регионалния жилищен проект като част от националния проект за жилища и градска среда.

„Постепенното увеличаване на обемите на строителството в региона ще доведе през 2030 г. до увеличаване на въвеждането в експлоатация на нови жилища до 1,64 милиона квадратни метра годишно … Като цяло механизмът за интегрирано развитие на териториите само в Красноярск ще позволи до 2030 г. да обхване повече от 1600 хектара застроени и незастроени територии с потенциал за жилищно строителство от около 19 милиона квадратни метра.

По предварителни изчисления ще трябва да бъдат построени най-малко 100 детски градини и 55 училища, за да се осигурят социалната инфраструктура на кварталите на KRT.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени