Дензъл Уошингтън се завръща в ролята си в „Закрилникът“. Снимките на второто продължение на филма започнаха и първите кадри от снимачната площадка показват Уошингтън и колежката му Дакота Фанинг, пише БГНЕС.

Режисьор на "Закрилникът 3" е Антоан Фукуа, който е автор и на първите две части на филма. Героят Робърт Маккол на Дензъл Уошингтън се оказва на опасна мисия в Европа. Фукуа каза, че от доста време е искал да изведе героя на Дензъл Уошингтън извън САЩ и да го вкара в приключение по света.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Denzel Washington and Director Antoine Fuqua are back for <a href="https://twitter.com/hashtag/TheEqualizer3?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#TheEqualizer3</a>, joined by Dakota Fanning and Gaia Scodellaro. Now in production on the Amalfi Coast, Italy. <a href="https://t.co/FG1sdJ1XWg">pic.twitter.com/FG1sdJ1XWg</a></p>&mdash; The Equalizer (@TheEqualizer) <a href="https://twitter.com/TheEqualizer/status/1582811351004504064?ref_src=twsrc%5Etfw">October 19, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Режисьорът каза, че планира снимки в Сардиния и се надява да намери някои малки крайморски селца. Само от това изглежда, че зрителите ги очаква доста по-различно изживяване от предишните две части.

"Закрилникът 3" събира отново Дензъл Уошингтън и Дакота Фанинг, след като двамата работиха заедно в "Мъж под прицел" от 2004 г. Фукуа стига до идеята за кастинга по време на телефонен разговор с Уошингтън. Двамата разговаряли за покойния Тони Скот, когато разговорът се насочил към Фанинг. Фукуа сметнал, че би било страхотна идея да събере отново Уошингтън и Фанинг за предстоящото продължение.

Филмът "Мъж под прицел" се фокусира върху Джон Криси на Дензъл Уошингтън; бивш офицер от ЦРУ, превърнал се в бодигард, който тръгва на мисия за отмъщение, след като деветгодишната му подопечна е отвлечена в Мексико сити. При излизането си филмът получи като цяло смесени отзиви от критиката. С течение на годините той бе оценен от почитателите на киното и се смята за един от най-недооценените филми на режисьора Тони Скот.

Филмът "Мъж под прицел" от 2004 г. всъщност е адаптация на романа на Ей Джей Куинел от 1980 г. Забавно е, че Фукуа е бил смятан за фаворит за режисьор на филма, но в крайна сметка студиото решава да наеме Скот. Филмът донесе на Дензъл Уошингтън номинация за наградата NAACP Image Award за най-добър актьор.

Подробностите относно героинята на Фанинг в "Закрилникът 3" се пазят в тайна. Предстоящото продължение идва след премиерата на телевизионния сериал „Закрилникът“ по CBS на 7 февруари 2021 г. Дензъл Уошингтън не участва в сериала, в който участва Куин Латифа.

„Закрилникът“ се превърна в доста печеливш франчайз за Sony Pictures.

Първият екшън с Дензъл Уошингтън събра над 192 млн. долара в световен мащаб при бюджет на продукцията от 55-73 млн. долара. Вторият филм спечели приблизително същата сума.

Дензъл Уошингтън е работил с Антоан Фукуа по няколко проекта в кариерата си. В допълнение към франчайза, двамата са си сътрудничили в „Тренировъчен ден“ от 2001 г. и „Великолепната седморка“ от 2016 г. Ролята на Уошингтън в "Тренировъчен ден" донесе на актьора награда "Оскар" за най-добър актьор.

Филмт „Закрилникът“ превърна Дензъл Уошингтън в екшън звезда.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени