Името на новия министър-председател на Великобритания може да бъде обявено до 31 октомври. Това заяви ръководителят на парламентарната комисия Греъм Брейди, предава ТАСС.

Отбелязва се, че изборът на министър-председател ще приключи до 28 октомври. „Говорих с председателя на партията Джейк Бери. Той потвърди, че е възможно до 28 октомври да се проведе гласуване и да приключи процесът по избор на лидер. Трябва да назначим нов лидер преди представянето на данъчната програма на правителството, което ще се състои на 31 октомври“, каза той.

По-рано британският премиер и лидер на Консервативната партия в страната Лиз Тръс потвърди оставката си. Отчитайки решението, Тръс призна, че не се справя със задълженията на поверения ѝ мандат като министър-председател, за който е избрана от Консервативната партия. Правителственият ръководител посочи, че ще продължи да изпълнява задълженията на министър-председател до посочването на неин наследник на този пост.

Лиз Тръс беше избрана за нов британски премиер и лидер на Консервативната партия с 57,4 процента от гласовете, като по този начин изпревари друг претендент за премиерския пост, бившия британски канцлер Риши Сунак. Неин предшественик беше Борис Джонсън, който напусна поста заради скандал и политическа криза, припомня ТАСС.

Източник: ФАКТИ

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени